El web no està optimitzat per IExplorer, és millor utilitzar Mozilla Firefox o Chrome

 Notícies Departament d'Esports

IV jornada escolar d'escacs

IV jornada escolar d'escacs


23/05/2023

El Centre de Recursos Pedagògics de Santa Coloma de Gramenet ha organitzat, avui dimecres, a les Pistes de prat de la Riba una nova edició de la Jornada d’escacs a l’escola.


Informació sobre el projecte Escacs a l’escola:

Els escacs són una matèria molt transversal i amb una gran potència com a eina educativa. A causa d’això, són diversos els països que han apostat per integrar-los al seu sistema educatiu i, d’aquesta manera, contribuir en la formació de ciutadans amb un esperit crític i competents en la seva vida diària.

A Catalunya ja fa 4 cursos escolars que es va iniciar el projecte “Escacs a l’Escola”, fruit d’un conveni entre el Departament d’Ensenyament, la Federació Catalana d’Escacs i la Universitat de Girona, al qual després s’hi va sumar també la Universitat de Lleida.

L'objectiu d'aquest projecte és introduir els escacs dins l’horari lectiu, amb la finalitat d’aprofitar l’alt valor pedagògic que contenen per treballar diferents capacitats i valors fonamentals per als infants, utilitzant-los també com a eina transversal i interdisciplinar.

El curs escollit per començar l'experiència a les escoles és 1r de primària, i la intenció és que les escoles que hi participen cada any ho vagin realitzant a un curs més alt, fins a tenir-ho implantat a tota l'etapa d'educació primària.

Escoles colomenques participants: Escola Ferran de Sagarra, Escola Fuster, Escola Antonio Gaudí, Escola Primavera, I-E Lluís Millet, Escola Banús, Escola Les Neus, Escola Fray Luis de León, Escola Verge del Carme i Escola Tanit. Amb un total de 606 alumnes

Galeria

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la teva navegació per la nostra web i per a obtenir estadístiques sobre el seu ús. Aquestes cookies no contenen cap mena d'informació de caràcter personal. T'oferim major informació sobre aquest tema, i sobre les possibilitats d'impedir el seu funcionament, en l'explicació de la nostra política de privacitat. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu ús.  [ més Informació ]