El web no està optimitzat per IExplorer, és millor utilitzar Mozilla Firefox o Chrome

Hecho con Padlet

Més informació a joventutesportiva@gramenet.cat

El Programa JESA és fruit de la Diputació de Barcelona i el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Consisteix bàsicament en comptar amb la figura de l'educador/a esportiu en espais municipals o de l’àmbit públic per animar els i les adolescents i joves (de 12 a 20 anys) en la pràctica d’activitats esportives, amb un caràcter lúdic i potenciant els valors que té l’esport així com hàbits de vida saludables.

En aquest sentit, els objectius cabdals són: garantir l’accés a la pràctica esportiva a tothom, amb atenció als col·lectius més vulnerables; disminuir l’abandonament esportiu i el sedentarisme que es produeix darrerament en molts casos d’adolescents i joves; afavorir i acompanyar els joves perquè generin el seu propi projecte de vida en equitat, sense exclusions, fomentant hàbits de vida més actius i saludables; i posar en relleu la funció educativa i els valors de l’esport.

Les propostes implementades d’activitats físiques setmanals gratuïtes van tenir una gran acollida, sobretot en el voleibol, tennis de taula o les sessions de dansa urbana. Així, aquesta oferta entronca directament amb una altra acció del PAM –en aquest cas formulada per la mateixa ciutadania- que demanava a l’Ajuntament potenciar també uns altres esports perquè els nois i noies poguessin tastar el ventall de possibilitats que ofereix la pràctica esportiva més enllà del futbol o del bàsquet.

JESA reuneix cada any més de 300 usuaris i usuàries que participen en les activitats proposades de manera puntual o continuada. A més, el Programa contribueix a fer una ocupació cívica dels espais públics exteriors (parcs, places, patis escolars, etc.) a més d' esdevenir un espai informal de treball dels valors tant al carrer com als equipaments municipals.

Una part important del Programa és el seu caràcter inclusiu, amb especial atenció a membres de col·lectius vulnerables que, a través de la pràctica esportiva, desenvolupen un benestar subjectiu fent-los partícips de la societat que els envolta, sigui el que sigui el context del que provenen. En aquest sentit, també es treballa amb les pròpies famílies, mares i pares, assessorant-les en l’àmbit de l’activitat física i les possibilitats que s’ofereixen al municipi en quant a la pràctica esportiva per a les seves filles i fills. 

Des del JESA, a més, s’anima als i les joves a participar de la vida esportiva de la ciutat formant part de les grans cites a les que potser no acudirien sense l’acompanyament i el reforç que els educadors/es els hi proporcionen, com als tornejos i activitats de Festa Major, a la Cursa contra el Càncer o a la part esportiva de les campanyes de civisme “Estiu a la Fresca”.

També es té presència directament als Instituts, mitjançant la xerrada “Activitat física com a estil de vida” englobada dins del PAECC (Programa d'Activitats Educatives Complementàries al Currículum). En aquesta acció, on es convida a l’alumnat a expressar-se, es comparteixen les recomanacions, beneficis i barreres envers l’activitat física i l’esport, en base a estudis, organismes reconeguts i experiències pròpies. Es complementa amb la presentació de recursos i eines útils per a ajudar a incrementar l’activitat física de l’individu.

I si les persones que ens llegiu sou joves –o no tan joves-, feu una ullada a la web del Departament d’Esports on trobareu recomanacions, consells, propostes i, fins i tot, un mapa per descobrir on podeu fer activitat física al municipi, a més de diferents tests, enquestes i infografies de l’Organització Mundial de la Salut per saber com n’ets físicament d’actiu o activa: 

T’atreveixes? I, ja saps, si la teva puntuació és la de la pila en negre o gairebé sense energia, potser et fa falta una bona dosi de JESA. Informa-te’n directament a: joventutesportiva@gramenet.cat

 

Has deixat l'esport i no saps com reprendre'l?

Estàs pensant en deixar o canviar-te d'esport?

Estàs pensant en reprendre la pràctica esportiva?

No t'has plantejat començar a fer activitat física?

Vols saber on fer activitat física?

 

ENQUESTA ACTIVITAT FÍSICA ADOLESCENTS

Si voleu col·laborar amb el projecte, envieu un mail a joventutesportiva@gramenet.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la teva navegació per la nostra web i per a obtenir estadístiques sobre el seu ús. Aquestes cookies no contenen cap mena d'informació de caràcter personal. T'oferim major informació sobre aquest tema, i sobre les possibilitats d'impedir el seu funcionament, en l'explicació de la nostra política de privacitat. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu ús.  [ més Informació ]